سعید ریگی مدیر محیط زیست سازمان منطقه آزادچابهار اظهار داشت: در این پایش تخمهای لاکپشتهای ماده به خشکی انتقال داده شده و با مشارکت سازمان مردمنهاد موج و مرجان و جوامع محلی و ساحلنشین موردحفاظت قرار گرفتند.
وی افزود: هر لاکپشت در هر مرحله از تخمگذاری حدود ۱۰۰ تخم میگذارد که بسته به درجه حرارت محیط و ماسهها بین ۵۰ تا ۷۰ روز طول میکشد تا بچهها سر از تخم بیرون بیاورند.
مدیر محیط زیست سازمان منطقه آزادچابهار ادامه داد: عوامل زیادی از جمله تخریب لانهها و برداشت تخم توسط افراد سودجو، آلودگی سواحل و تخریب آن، تغییرات اقلیمی و ساختوسازهای ساحلی، لاکپشتهای ماده و تخمهای آنها را مورد تهدید و خطر قرار میدهد.
ریگی تصریح کرد: از اینرو با انجام پایش مستمر و اجرای برنامههای حفاظتی با مشارکت جوامع محلی و سازمانهای مردمنهاد، بسیاری از تهدیدات رفع و یا کاهش مییابد که این امر با توجه به چرخه زندگی نسبتا طولانی گونه لاکپشت سبز دریایی نقش مهمی در جلوگیری از قرار گرفتن اینگونه ارزشمند در معرض تهدید یا انقراض دارد.
وی گفت: از بین هشت گونه لاکپشت دریایی در دنیا، پنج گونه در خلیجفارس و دریای عمان یافت شده که از این بین فقط لاکپشت سبز (chelonia mydas) جهت تخمگذاری به سواحل استان سیستان و بلوچستان نقلمکان میکنند.