به گزارش هاتف سیستان و بلوچستان، در اولین گام عبدالرضا رحمانی فضلی، وزیر کشور با تماس با مقامات پاکستانی از این کشور خواست تا به اقدامات نظامی به منظور آزادی این گروگان های ایرانی بپردازد.
بهرام قاسمی، سخنگوی این وزارت خانه، بعد از واقعه تلخ ربوده شدن سربازان کشورمان در مرزهای ایران و پاکستان که در منطقه میرجاوه اتفاق افتاد، بلافاصله در دیداری که سفیر پاکستان در تهران با دستیار و مدیرکل وزارت امور خارجه داشت، مراتب نگرانی و لزوم انجام اقدامات آنی، عاجل و جدی دولت پاکستان اعلام شد.
وی به سفر سال گذشته محمدجواد ظریف در راس یک هیات عالیرتبه سیاسی، نظامی، امنیتی و انتظامی به اسلامآباد اشاره کرد و اظهار داشت: در سفر سال گذشته وزیر امور خارجه به اسلامآباد که در راس یک هیات عالیرتبه سیاسی، نظامی، امنیتی و انتظامی انجام شد، کمیتههای مختلفی مختلفی میان مسئولان دو کشور درخصوص مختلف و از جمله مسائل مرزی تشکیل شد تا با همکاری و تلاش بیشتر طرفین زمینههای لازم برای امینت هرچه بیشتر مرزهای دو کشور فراهم شود که نهایتا تا حدود زیادی ایران و پاکستان در این باره به موفقیتهای زیادی دست یافتند و آرامش نسبی در مرزها حاکم شد تا اینکه حادثه تلخ مذکور اتفاق افتاد.
وی ادامه داد: همزمان با حضور سفیر پاکستان در وزارت امور خارجه، سفیر ایران در اسلامآباد نیز ملاقاتهای خود را با مقامات پاکستاتی آغاز کرد و بهجد از طرف پاکستانی درخواست شد تا اقدامات لازم برای آزادی هرچه سریعتر نیروهای ایرانی از دست گروههای تروریستی – تکفیری را آغاز کنند.
قاسمی با بیان اینکه در همان روز وزیر امور خارجه نیز به صورت تلفنی با همتای پاکستانی به صورت تلفنی گفتوگو کرد، تصریح کرد: در آن گفتوگو، آقای ظریف ضمن گلایه و اعلام نگرانی به سرنوشت اتباع ایرانی ربوده شده، خواستار انجام اقدامات فوری دولت پاکستان در مسیر آزادی نیروهای مرزبانی ایران و همچنین برخورد، دستگیری و مجازات ربایندگان شدند.
وی افزود: پس از آن، علاوه بر اقدامات فوقالذکر، کمیتههای مشترک میان دو کشور تشکیل شد و بخشهای مختلف و نیروهای نظامی عالیرتبه با همتایان خود به گفتوگو پرداختند که از جمله آنها میتوان به رایزنی وزیر دفاع کشورمان با همتای پاکستانیشان اشاره کرد.
اما تلاش های مسئولان ایرانی ادامه داشت تا این که محمدنعیم امینی فرد رییس مجمع نمایندگان استان سیستان و بلوچستان گفت: مرزبانان ربوده شده به نزدیک مرز افغانستان در خاک پاکستان مننتقل شده اند که دولت مرکزی اسلام آباد تسلطی به این مناطق ندارد.
وی در توضیح آخرین اخبار و اطلاعات از مرزبانان ربوده شده در میرجاوه، افزود: وضعیت مرزبانان ربوده شده از راه های رسمی یعنی وزارت امور خارجه، وزارت کشور و مرزبانی در بالاترین سطح دنبال شده است، از سوی دیگر معتمدین محلی، اقوام و طوایف هم موضوع را دنبال میکنند.
ریش سفیدان سکان اصلی را برای آزادی گروگان های ایرانی به دست گرفته اند، محمدجواد جمالی نوبندگانی عضو هیات رئیسه کمیسیون امنیت ملی، ضمن تاکید بر اینکه ۱۱مرزبان ربوده شده در سلامت هستند، میگوید: از آنجایی که مرزبانان ربوده شده از بومیان منطقه سیستان هستند، رؤسای قبایل، شیوخ و ریشسفیدان منطقه نیز برای آزادی آنها در تلاش هستند.
وی درباره گزارش وزیر اطلاعات در کمیسیون امنیت ملی و سیاست خارجی از وضعیت مرزبانان ربوده شده در مرز میرجاوه میگوید: بیشتر مرزبانان ربوده شده، از اهالی سیستان و بلوچستان هستند و روسای قبایل، شیوخ و ریشسفیدان منطقه نیز برای آزادی آنها در تلاشند.
وی ادامه داد: سردار پاکپور شخصا به پاکستان سفر کرده است و آقای دکتر ظریف هم طی تماس تلفنی ماجرا را پیگیری کردهاند. همچنین سردار باقری، رئیس ستاد کل نیروهای مسلح برای آزادی این مرزبانان در تلاشند. تا زمانی که آقای علوی در کمیسیون حضور یافتند، الحمدلله مرزبانان سالم بودند و تروریستها مرزبانان را در جایی، نزدیک مرز پاکستان و افغانستان نگهداری میکنند.
آزادی مرزبانان با تلاش ریش سفیدان
پس از آنکه تلاش مقامات و مسئولان ایرانی پاسخ برای آزادی مرزبانان ربوده شده پاسخ نداد حالا ریش سفیدان محلی برای این مساله سعی و کوشش انجام می دهند.
لینک کوتاه : https://hatefsistanandbaluchestan.ir/?p=19472
- ارسال توسط : 1011